Támogatjuk Gálfi Árpádot
Szabad Emberek Pártja

Támogatjuk Gálfi Árpádot

Gálfi Árpád teljes mértékben élvezi a Székelyudvarhelyi Szabad Emberek teljes csapatának támogatását. Az udvarhelyieknek nem volt kérdés, hogy mi zajlik a színfalak mögött, de azt vettük észre, hogy a város határain kívül elég sokan értetlenkedve állnak a történet előtt: hogy is van ez? a párt megvonta a bizalmat, a párt mégis teljes támogatottságáról biztosítja a független polgármestert? Akkor tisztázzuk!

A törvények, a szabályok kényszerítették a polgármestert és a párt vezetését erre a bizalom megvonásos történetbe, de mindannyian tudjuk, hogy ez egy jogi kiskapu volt. Hogy a polgármester tudja véghez vinni a korábbi elképzeléseit, de zavartalanul folytatni tudja a munkáját. Fontos tisztáznunk, hogy Gálfi Árpád polgármester teljes mértékben élvezi a Szabad Emberek Párt udvarhelyi csapatának bizalmát, és a csapat is érzi a polgármester támogatását: a csapat és a polgármester rendszeresen találkozik.

A csapat közleményét alább olvashatja:

Amikor 2020-ban vállaltuk az önkormányzati választásokon a megmérettetést – az akkori helyzetet értékelve – hangsúlyoztuk, számunkra a pártlista egy eszköz a képviseletre. Ellenfeleink mesterkedéseinek köszönhetően csak a Szabad Emberek Pártja (SZEP/POL) állt rendelkezésünkre az induláskor, akiktől teljesen szabad kezet kaptunk úgy a kampányban, mint az azt követő munkában.

A csapattal együtt Gálfi Árpád polgármester is erre a kényszerpályára szorult. Már akkor jelezte, a helyi ügyeket szem előtt tartó, magyar párt bejegyzéséről nem mond le. Ennek fényében nem lepett meg, amikor megtudtuk, hogy minden jogi akadály elhárult a Székelyudvarhelyért Párt bejegyzésétől. A párt bírósági hitelesítése adott egy újabb megoldandó feladatot, vagyis az összeférhetetlenség kizárását. De ezt az akadályt is jól vette a polgármester, s így egy előre megtervezett forgatókönyv alapján 2021 januárja óta már nem tagja a Szabad Emberek Pártjának.

Független polgármesterként folytatja a munkát. Az udvarhelyi Szabad Emberek Pártja pedig továbbra is teljes mértékben támogatja őt. Sajnos a hatályos törvények nem teszik lehetővé képviselőink számára a váltást a mandátum gyakorlása alatt, így tanácsosaink maradnak a jelenlegi formátumban, mert a POL teljes önállóságot biztosít számunkra helyi szinten.

Akik tavaly megakadályozták a Székelyudvarhelyért Párt bejegyzését, a Néppártos lista indulását, azóta is munkálkodnak a csapat gyengítésén: többféle módon is megpróbálnak éket verni a csapat tagjai és a polgármester közé. Sikertelenül. Nem zárkózunk el senki elől, mindenkit meghallgatunk, de a csapat egységét nagyon fontos tényezőnek tartjuk!

Csapatunk tagjai az elmúlt időszakban elfogadtak minden egyeztetésre vonatkozó felkérést. Találkoztunk, tárgyaltunk sportegyesületekkel, tanügyi és kulturális intézményekkel, civilekkel, elfogadtuk a vállalkozói egyesületek meghívását, fejlesztési témákban többször egyeztettünk az RMDSZ országos vezetésével is (bukaresti munkalátogatás a polgármesterrel, miniszter látogatás Székelyudvarhelyen) és ezt a folyamatot folytatjuk az elkövetkezőkben is.

Célunk továbbra sem változott, így annak reményében, hogy az immár független polgármesterrel az élen nagyobb érdekérvényesítő erőnk lesz, tovább folytatjuk programunk kivitelezését. Amelytől városunk fejlődéséért, felzárkóztatásáért vállaltunk.

A székelyudvarhelyi SZEP sajtószolgálata
2021. április 14.