Az UKKSZ és az RMKT szakmai rendezvényének margójára
Szabad Emberek Pártja

Az UKKSZ és az RMKT szakmai rendezvényének margójára

📸 Pál Edit Éva / uh.ro

Április 6-án az UKKSZ és az RMKT vitafórumára a helyi frakciók vezetői is meghívást kaptak. Székelyudvarhely költségvetés-tervezetének megbeszélésén csapatunkat András Lehel képviselte. Aki a költségvetési téma mellett néhány, a közösség számára fontos javaslatot is előrevetített. A frakcióvezető összefoglalóját alább olvashatja:

A helyszínen többször is elhangzott, és a sajtóban is visszaköszönt a feltámadás kifejezés. Bár húsvét után voltunk, de úgy gondolom, ebben az esetben nincs értelme feltámadásról beszélni, mert nincs halott. Székelyudvarhelyen igenis pezsgő gazdasági élet van – lásd 48% az árbevétel és nyereség a megyében itt termelődik meg. Ezért is tartom méltánytalannak, hogy Udvarhely majdnem nem kap semmit vissza a megyei költségvetés 27 milliós alapjából. Politikai alapon, átláthatatlan kritériumok és előreláthatatlan módon osztják szét az előbb említett összeget. Ezért sem Udvarhely, sem az udvarhelyszéki települések nem tudnak ezekkel a potenciális pénzügyi forrásokkal felelősségteljesen tervezni.

Mint oly sokszor az elmúlt hónapokban, most is beszéltünk a decemberi adóemelésről. Pontosabban az adók előző szintre (2016 előtti) való visszaemeléséről. Fontos tisztázni, hogy még így is több adókulcs fejezetben le vagyunk maradva azon székelyföldi városokhoz képest, amelyekkel olyan gyakran hasonlítgatjuk Székelyudvarhelyt. Meg kell érteni, hogy az infrastrukturális fejlesztésekhez pénzre van szükség: úgy a városi költségvetésből, mint a megyeiből, az országosból és az európai uniós alapokból is.

A keddi eseményen többen is hozzászóltak a témához, többek között Kolumbán Gábor közgazdász is. Az ő hozzászólását azért emelném ki, mert szerinte az, hogy Udvarhely negyvenezres város lesz, nem életképes vízió. A hozzászólással kapcsolatban akkor is elmondtam: csapatunk nyitott a konstruktív javaslatokra most is és a jövőre nézve is. Sőt hangsúlyoztam, mi egy jó célt kerestünk és találtunk ebben formában, de nem ragaszkodunk foggal-körömmel a 40-40 célhoz. Ha van jobb KPI (mutatószám) akkor arra is kíváncsiak vagyunk. Mert azt szeretnénk, hogy ez ne csak a „mi” célunk legyen, hanem a székelyudvarhelyi közösség célja. Amely széles körben elfogadott és mindannyian teszünk annak megvalósulása érdekében.

A hosszútávú célszám azért fontos, mert a jelenből a jövőbe ki lehet húzni azt a vezérfonalat, ami mentén együtt kell haladjunk. Ez a cél garancia tud lenni, hogy mandátumunkon is túlmutatóan, a következő városvezetés is tartja ugyanazt az irányt.

Példaként a magyarországi Antall-kormányt hoztam fel a keddi megbeszélésen, amely stratégiai fontosságúra emelte az autópálya építési programot. És mindegy volt, milyen politikai színezetű kormányok jönnek utánuk, a célt mindig tartották. Ennek eredménye, hogy ma Magyarországnak jelentős autópálya-hálózata van. Ennek természetesen nagyon pozitív hatással van a gazdaságra is, hisz külföldi befektetőket vonzanak: lásd Audi, Mercedes gyárak stb.

Éppen ezért az eseményen nyilvánosan is felkértem az RMKT és UKKSZ szervezetek tagjait, hogy jöjjenek visszacsatolással, javaslattal a megfogalmazott jövőkép kapcsán!

 

Megspóroltunk egy évet

A költségvetés kapcsán elmondtam, 31 alintézményi + 11 polgármesteri hivatali meghallgatást tartottunk január óta. A 42 megbeszélés összesen 60 órát vett igénybe. Célunk az volt, hogy megismerjük az önkormányzati működést és költségvetési előterjesztéseket. Ezzel a sorozattal külsős szakvélemény szerint is „nyertünk legalább egy évet”, mert egy ilyen viszonylag új tagokból álló önkormányzati testületnek egy évre lett volna szükséges, hogy megismerje az intézményrendszert. Ami mind az önkormányzat részét képezi.

 

Amit mondtunk, azt vállaljuk

Többször is elmondtuk már korábban, Székelyudvarhely iskola és oktatás minőségének fejlesztése nagyon fontos számunkra – nem véletlenül szerepel első pillérként a választási programunkban. Az említett meghallgatások után elmondhatom, az udvarhelyi iskolai hálózat átgondolása folyamatban van: azt egy átfogó egyeztetés után legkésőbb a 2022-2023-as tanévben gyakorlatba kell ültetni.

De legalább ilyen kiemelt helyet foglal el a napirendi pontjaink között a gazdaságfejlesztési stratégia is. A 2021-2030-as időszakot felölelő stratégia a Harghita Business Center vállalkozói inkubátorházon keresztül valósul meg. És garantálom, hogy a megyei gazdaságfejlesztési stratégiához képest az egy profi tanulmány lesz. Kérjük és várjuk majd a vállalkozók részvételét a fókuszcsoportos megbeszéléseken!

 

Nincs másik forgatókönyv

A tévhitet itt is szeretném eloszlatni: frakciónk nem dolgozott egy alternatív költségvetésen. A meghallgatások nyomán több témát közelebbről is megvizsgáltunk költségcsökkentési inputok szempontjából. A következő példákat hoztam fel:

két alintézmény átszervezése (400 ezer lejes csökkentés a tavalyi költségvetési kerethez képest). Ezen összegek nem kerülnek bele a költségvetésbe, hanem a megvalósítás vonalon fognak jelentkezni. Először ugyanis szükséges a törvényes formalitások megoldása, az átszervezés gyakorlatba ültetése ez után történhet meg.

Helyi Rendőrség: 300 ezer lejes csökkentés (2,9 milliós tavalyi költségvetés helyett idén 2,6 millió lej)

polgármesteri hivatal anyagi költségek 1 millió 300 ezer lejes csökkentés a tavalyi költségvetési kerethez képest: 5,5 millió helyett 4,2 millió lej az idei költségvetésben.

Urbana: a távhő támogatás mértékének csökkentése tavalyi 3 millió lej helyett 2 millió lejre. A távhőszolgálat vezetőségének meghallgatása után az a döntés körvonalazódik, hogy csökkentjük a távhő támogatását. Méltánytalannak tartjuk, hogy kb. 10 ezer háztartás adójából fizessük 1940 háztartás fűtéstámogatását.
A jelenleg érvényes 468 lejes gigakalória (hőenergia) árából 210 lejt a lakossági fogyasztók fizetnek és 258 lejt pedig az önkormányzati költségvetésből támogatunk.

egyéb önkormányzati intézmények esetében (kórházat is ideszámolva) a villany- és gázszolgáltatás költségeit csökkenteni kell. Az ilyen és egyéb szolgáltatásoknál is az összefogással a nagyobb volumennek köszönhetően kedvezőbb egységárat lehet elérni. Ebben a polgármesteri hivatalnak fontos koordinációs szerepe lesz.

 

Készen kell állni a startra

A keddi szakmai megbeszélésen azt is kiemeltem, hogy a hosszútávú céllal egybefüggően több projekt, beruházás megvalósíthatósági tanulmánya, területrendezési tétele is szerepel a költségvetésben. Mert pályázni csak úgy lehet, hogyha ezek a tanulmányok „kéznél vannak”.
Rendeznünk kell például a város különböző negyedeiben a közterek helyzetét: az ezt a célt szolgáló tanulmányt még idén el kell készíteni. Nem titkolt célunk a lakónegyedi garázsok fokozatos felszámolása, hisz szükség van a parkolókra a lakónegyedekben is. Jelen pillanatban 20 ezer autó van beiratva Székelyudvarhelyen, a köztereket foglaló garázsok felében pedig nem is autót tartanak.

A döntések előkészítése, illetve meghozatala előtt számítunk a szakmai és egyéb civil szervezetek észrevételeire. Minden esetben tisztelettel elfogadjuk az észrevételeket és a segítséget. És élünk is azzal.